All About Cats 2023

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΠΑΖ

Ο ΣΠΑΖ δημιουργήθηκε από μια ομάδα δασκάλων ιδιωτικού αγγλικού σχολείου των νοτίων προαστίων της Αθήνας το 1986.
Αφορμή ήταν ο θάνατος της Σάμμυ, της σκυλίτσας που είχε υιοθετήσει το 1984 το σχολείο όταν εμφανίστηκε και «ζητιάνευε» φαγητό και χάδια από τα παιδιά.

Αφού εμβολιάστηκε, στειρώθηκε και αποπαρασιτώθηκε, έγινε το κατοικίδιο του σχολείου. Είχε μαξιλάρι σε κάθε τάξη και κυκλοφορούσε ελεύθερα στο κτήριο και το προαύλιο. Έγινε η πιο ξεχωριστή δασκάλα όλων των παιδιών.
Όταν η Σάμμυ σκοτώθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο μπροστά στα μάτια τους, κάποιες δασκάλες αποφάσισαν ότι κάτι έπρεπε να κάνουν για να βοηθήσουν τα αδέσποτα. Να μειώσουν τον πληθυσμό τους, να διδάξουν τους ανθρώπους να σέβονται και να αγαπούν τα ζώα. Έτσι, στην μνήμη της Σάμμυ, μία ομάδα δασκάλων ίδρυσαν τον ΣΠΑΖ.
Εκείνα τα χρόνια η Γλυφάδα και οι γύρω περιοχές είχαν ΠΟΛΛΟΥΣ αδέσποτους σκύλους. Και επειδή δεν ήταν στειρωμένοι κυκλοφορούσαν σε αγέλες και, φυσικά, πολλαπλασιάζονταν.
Βασικός στόχος ήταν – και είναι – να στειρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα αδέσποτα ζώα (σκύλοι και γάτες).
Στα 34 χρόνια δράσης, οι εθελοντές του ΣΠΑΖ έχουν στειρώσει πάνω από 32.000 αδέσποτα. Η πρώτη ομάδα εθελοντών ήταν κυρίως Αμερικανοί, Καναδοί, Άγγλοι, Νοτιοαφρικάνοι, Αυστραλοί, Γερμανοί. Άνθρωποι με κοινό όραμα, κοινό στόχο, υπομονή, επιμονή, πλάνο δράσης και όρεξη για δουλειά.
Εθελοντές με όλη τη σημασία της λέξης, καταλάβαιναν την ανάγκη της συνεχούς δράσης, ήταν σταθεροί στη προσφορά τους και στήριζε ο ένας τον άλλον. Χωρίς αυτούς ο ΣΠΑΖ δεν θα υπήρχε.
Οι περισσότεροι έχουν πια αποσυρθεί. Ελπίζουμε ότι αυτή η πρώτη ομάδα παρακολουθεί την δράση μας και είναι υπερήφανη για εμάς, γιατί καταφέρνουμε και συνεχίζουμε αυτό που με πολλή αγάπη, αφοσίωση και κόπο ξεκίνησαν εκείνοι πριν από 34 χρόνια.
Η οικονομική κρίση που περνάει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχει επηρεάσει σημαντικά τα ζώα – αδέσποτα και δεσποζόμενα. Πολλές οι εγκαταλείψεις, λιγότεροι οι εθελοντές και οι υποστηρικτές.
Τα αδέσποτα ζώα σας χρειάζονται. Ο ΣΠΑΖ σας χρειάζεται. Χρειάζεται ανθρώπους που θα προσφέρουν τον χρόνο τους και την ενέργειά τους για να συνεχίσουμε όλοι μαζί να βοηθάμε τα αδέσποτα. Χρειάζεται και αυτούς που δεν έχουν χρόνο αλλά μπορούν να βοηθήσουν οικονομικά. Όλοι από λίγο, αντί όλα από λίγους. Έχουμε καταφέρει πολλά, αλλά έχουμε πολλά να κάνουμε ακόμα.
Αν θέλετε να μας βοηθήστε να συνεχίσουμε να βοηθάμε τα αδέσποτα, επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected] ή με μήνυμα στην σελίδα μας στο Facebook.

Οι εθελοντές του ΣΠΑΖ

Αγγελίες για Υιοθεσία

Ρένος

Με βάφτισαν Γανυμήδη. Κομψός, τακτικός, κάπως, όχι πολύ, συντηρητικός. Μου άρεσαν πολύ οι γυναίκες κι η καλοπέραση. Ήμουν ο νούμερο ένα τέντι μπόις, κάθε βράδυ μπουζούκια, λάτρευαν όλες τα μακριά μουστάκια μου. Ντάνες τα γαρύφαλλα. Ξυπνούσα στις 12 τις καθημερινές και στις 2 τα Σαββατοκύριακα.
Μέχρι που γνώρισα τη Λίτσα. Γατάκι από τα λίγα. Μαύρο τρίχωμα απαλό. Κάθε Παρασκευή κομμωτήριο το Λιτσάκι, χαιρόμουν να την κυκλοφορώ στην πλατεία με τις άλλες γάτες.
Ένα Σάββατο πήγα να φάω πιο νωρίς στο σημείο όπου μας άφηναν κροκέτα και τι να δω;!
Το Λιτσάκι έτρωγε με τον κολλητό μέχρι τότε τον Γιακουμή. Μαχαιριά στην καρδιά ο Γαν. Έχασα τη γη κάτω από τα 4 πόδια. Για μέρες δεν ήθελα να φάω τα μους κονσερβάκια, δεν έβγαινα στη γύρα για άλλα γαταγκομενάκια.
Κλείστηκα σε ενα γατομοναστήρι όπου πήρα το όνομα Ρένος. Από το γαλήνιος και το ήρεμος. Άλλαξα ζωή. Πλέον χρειάζομαι το χρόνο μου για να εμπιστευτώ ξανά. Αν η ιστορία μου σε συγκίνησε, αν έχεις και εσύ πληγωθεί από μια Λίτσα που σε κεράτωσε με το Γιακουμή, τότε ίσως ταιριάξουμε.
Είμαι γεννημένος τον Απρίλιο του 2017.
Είμαι στειρωμένος, εμβολιασμένος και υγιής (αρ. 945000006075176). Λιτσάκι γύρνα ξανά.

Σαντάνα

Ιδιαίτερα ομιλητικός, κοινωνικός (κουτσομπόλης δηλαδή, απλά το λέμε ευγενικά) και τρυφερός ο Σαντάνα με τα διαπεραστικά μάτια θα μπορούσε να είχε πάρει το όνομά του από τον γνωστό Κάρλος αλλά μάλλον έχει ρίζες από τα μέρη μας καθώς παραπέμπει περισσότερο σε Σαντάνα αντί Σαν-τάνα. Καταλαβαίνετε τη διαφορά…
Ίσως να κρατάει και από Κρήτη κάτι και κάποτε να ήταν Σαντανάκης που απλά μετακόμισε στη Γλυφάδα.
Όπως και να ‘χει, αν είστε λάτρης των γατιών και ειδικά των μαύρων πανθηρόγατων ο Σαντανάκης είναι σίγουρα ο γάτος για εσάς.
Είναι πολύ κοινωνικός και χαδιάρης, δεν έχει φοβίες ενώ είναι πολύ παιχνιδιάρης και τρελιάρης χωρίς να είναι ενοχλητικός. Είναι βασικά το καλύτερο ψυχαγωγικό πρόγραμμα που θα μπορούσατε να βάλετε μέσα στο σπίτι σας. Καλύτερος και από το Νετφλιξ!
Γεννημένος τον Μαρτίου του 2017 είναι στειρωμένος, εμβολιασμένος και υγιής από λοιμώδη και δίνεται για υιοθεσία με συμβόλαιο και μικροτσίπ (αρ. 945000006071443) για να ζήσει μόνο μέσα στο σπίτι.

Λούλου

Σίγουρη ότι μπορεί να καταπλήξει τα πλήθη μόνο και μόνο την ύπαρξή της η Λούλου ποζάρει σαν μοντέλο, σαν να ήταν μια ζωή σε μια πασαρέλα.
Αν έχετε κάποιο άδειο cat walk ή έστω έναν απλό διάδρομο στο σπίτι σας η Λούλου σίγουρα θα τον εκμεταλλευτεί!
Είναι γεννημένη τον Απρίλιο του 2017, στειρωμένη, εμβολιασμένη και υγιής, αρνητική σε λοιμώδη γάτας.
Δίνεται για υιοθεσία με συμβόλαιο υιοθεσίας και μικροτσίπ (αρ. 945000006071450) με την προϋπόθεση ότι θα ζει μέσα στο σπίτι.

Φιόγκος

Σε μια εποχή που ο κόσμος γυρνάει τούμπα, έρχονται τα πάνω κάτω και δεξιά αριστερά, υπάρχει ένα φως στο τούνελ, ένα καντηλάκι σωτηρίας, ένας τύπος καλιμπρα, ένα αγόρι που είναι αυτό το εργαλείο με τη φούσκα μέσα που κοιτάμε αν είναι κάτι ίσιο αλλά ποτέ δεν θυμόμαστε πως το λένε.
Το εργαλείο δεν θυμόμαστε γιατί κατά τ’ άλλα αυτός είναι ο Φιόγκος. Αγνοεί το τι τρέχει γύρω μας, ζει στον κόσμο του και σκορπάει απλόχερα αγάπη με την τρυφερότητα του και γέλια με τις χαζομάρες που κάνει. Χάπι και φάρμακο για κάθε στεναχώρια, βάλσαμο για κάθε πληγή, γιατροσόφι για κάθε πρόβλημα.
Ο Φιόγκος δεν είναι ούτε χρονιαρης ακόμα, έχει πολλά δώσει σε εσάς που ψάχνατε από πού να τα πάρετε. Ψαχτείτε και δείτε τι σας λείπει.
Είναι στειρωμένος και υγιής.
Θα δοθεί για υιοθεσία μόνο εντός Αττικής, σε υπεύθυνους ανθρώπους, με συμβόλαιο υιοθεσίας και μικροτσίπ (αρ. 944116000042770).

Με την ευγενική χορηγία

Χορηγός Επικοινωνίας

Για να λαμβάνετε αυτόματα το περιοδικό μας ηλεκτρονικά παρακαλούμε βάλτε το email σας .