ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΥΛΩΝ

Γάτα του Αιγαίου

Η δική μας γάτα, η Γάτα του Αιγαίου. Μια κούκλα με ναζιάρικο βλέμμα και αμυγδαλωτά ματιά, είναι αυτή που κάνει παρέα στους ψαράδες των νησιών μας αλλά και στους τουρίστες το καλοκαίρι. Στο All About Cats θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την Γάτα του Αιγαίου αλλά και την προσπάθεια που γίνεται προκειμένου να διασωθεί αυτή η μοναδική φυλή.

Ιερή Γάτα Βιρμανίας

Οι γάτες με τον πιο όμορφο μύθο, το μεταξωτό τρίχωμα και τα βαθυγάλανα μάτια θα είναι στο All About Cats για να σας κάνουν να τις ερωτευτείτε. Ιερή Γάτα Βιρμανίας, μια γάτα μύθος!

Βρετανική Κοντότριχη

Ίσως να μπερδευτούμε με την πρώτη ματιά αλλά σίγουρα δεν πρόκειται για λούτρινο αρκουδάκι. Η Βρετανική κοντότριχη δικαίως έχει αυτό τον τίτλο αφού από όπου και να την κοιτάξεις θα δεις μια τροφαντή φατσούλα με μεγάλα μάγουλα και ολοστρόγγυλα μάτια. Σας περιμένουμε στο All About Cats για να γνωρίσετε από κοντά τις Βρετανικές κοντότριχες.

Γάτα Νορβηγικού Δάσους

Οι γάτες των Βίκινγκς θα είναι μαζί μας. Θα μάθουμε τους μύθους που περιβάλουν την ιστορία και την καταγωγή τους από τα δάση της Σκανδιναβίας. Στο All About Cats οι Γάτες Νορβηγικού δάσους με το ταλέντο τους να σαγηνεύουν ανθρώπους θα μας δείξουν πως τα καταφέρνουν τόσο καλά.

Περσική

Φουντωτά συννεφάκια, με υπέροχο τρίχωμα και μεγάλα αστραφτερά μάτια, ίσως είναι η γάτα που γεννήθηκε μόνο για το σαλόνι. Στο All About Cats θα γνωρίσουμε την Περσική γάτα και θα θαυμάσουμε την ακραία ομορφιά της.

Ρωσική Μπλε

Οι μπαλαρίνες με το πλατύ χαμόγελο και τον αστραφτερό ασημένιο μανδύα τους, θα σας συνεπάρουν με την απαράμιλλη γοητεία των Σμαραγδένιων ματιών τους. Σας περιμένουμε στο All About Cats για να γνωρίσετε από κοντά τις γάτες με τις "πουέντ".

Γάτα Σιβηρίας

Μια γάτα από τα δάση της Σιβηρίας όπως προδίδει και το όνομα της. Φημίζεται για τα μεγάλα άλματά της και την ευκινησία της. Μια φυλή σχετικά πρόσφατα αναγνωρισμένη διεθνώς, η οποία είναι φυσική εξέλιξη της γάτας του δάσους χωρίς την παρέμβαση τους ανθρώπου. Μια γάτα μικρογραφία της άγριας γάτας με έναν πολύ απλό και λιτό χαρακτήρα, πολύ ευφυής και με άπλετη όρεξη για εκπαίδευση.

Burmese

Μια κοντότριχη φυλή με ίσως το πιο απαλό και μεταξωτό τρίχωμα από όλες. Δεν μαδάει σχεδόν καθόλου καμία εποχή του χρόνου. Με μοναδικό γενετικό υλικό που αφορά το χρώμα της είναι μια γάτα που θα ενθουσιάσει με τον υπέροχο χαρακτήρα της. Το διαπεραστικό της βλέμμα με τα χρυσοκίτρινα μάτια της καθηλώνουν. Μεσαίου μεγέθους, μυώδης και με μεγάλη όρεξη για παιχνίδια και αγκαλιές με ενήλικους και παιδιά.

Maine Coon

H μεγαλύτερη φυλή γάτας αυτή τη στιγμή. Κατάγεται από το Maine της Αμερικής και λένε ότι προέκυψε από διασταύρωση ενός Ρακούν με μια γάτα, γι' αυτό έχει αυτή την υπέροχη φουντωτή και μακριά ουρά. Άραγε είναι αλήθεια; Στις μέρες μας είναι ίσως οι πιο αγαπητές γάτες όλων, λόγω του πράου χαρακτήρα τους και του αγέρωχου παρουσιαστικού τους. Είναι σχεδόν γίγαντες με καρδιά μωρού και φωνή………

Ragdoll

Μια γάτα με σκούρα άκρα, Pointed δηλαδή. Μάτια μεγάλα μπλε και τρίχωμα ποιοτικό και γυαλιστερό. Μεγάλες γάτες, φιλικές με ήρεμη και ευχάριστη έκφραση. Διαφέρει από τις άλλες γάτες και λέγεται ότι διαθέτει προσωπικότητα παρόμοια με αυτή των σκύλων, επειδή είναι πιστή και νοιάζεται για τους κηδεμόνες της. Το όνομά της, πάνινη κούκλα (Ragdoll), το πήρε από το γεγονός ότι χαλαρώνει πολύ τους μύες της σπονδυλικής της στήλης όταν κάποιος την σηκώσει για να την χαϊδέψει.

Savannah

Μια διασταύρωση ανάμεσα σε μια κοινή οικόσιτη γάτα και ένα Serval (αφρικανική αγριόγατα) μας έδωσε τις πρώτες Savannah. Γάτα υβρίδιο απαράμιλλης ομορφιάς και κομψότητας, μεγάλου μεγέθους και με σώμα καλυμμένο από στίγματα-βούλες. Εξαιρετικά σπάνιες, κοινωνικές και αθλητικές. Αίλουροι με το Α κεφαλαίο.

Scottish Fold

Είναι μια φυλή με φυσική κυρίαρχη γονιδιακή μετάλλαξη, η οποία κάνει τα αυτάκια της γάτας να διπλώνουν εμπρός. Είναι πραγματικά χαριτωμένες με τα ολοστρόγγυλα κεφάλια τους, αλλά και τα ολοστρόγγυλα μάτια τους, κάνοντάς τες να μοιάζουν με «κουκουβάγιες». Τους αρέσει η παρέα και ευχαριστιούνται την εξωτερική βόλτα και τις δραστηριότητες. Μην τις αφήσετε μόνες, κινδυνεύουν από γατοκατάθλιψη.

SPHYNX

Tο ότι δεν έχει τρίχες είναι ένα στοιχείο που την κάνει ξεχωριστή, το καλύτερο όμως είναι ο χαρακτήρας της. Ευαίσθητη, τρυφερή, ναζιάρα, παιχνιδιάρα και κουτσομπόλα παράλληλα είναι μερικά από τα στοιχεία που την έκανε να έχει αποκτήσει φανατικούς οπαδούς σε όλο το κόσμο. Σας περιμένουμε στο All About Cats, για να γνωρίσετε από κοντά την γυμνή ομορφιά των Sphynx.