ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΙΟΘΕΣΙΕΣ

Τα ζωοφιλικά σωματεία θα έχουν σημαντικό ρόλο στο «All About Cats 2019».

Ομάδες εθελοντών θα βρίσκονται στο All About Cats, ώστε να ενημερώνουν τους επισκέπτες για το πολύτιμο έργο τους, αλλά και την μοναδική εμπειρία που προσφέρει η συμβίωσή με μία πρώην αδέσποτη γάτα. Επίσης, όποιος επιθυμεί να υιοθετήσει ένα από όλα αυτά τα τόσο αδικημένα πλάσματα αυτής της χώρας που έχουν ξεπεράσει σήμερα τα 3.000.000, θα μπορεί στο χώρο του All About Cats να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για υιοθεσία, καθώς και να ενημερωθεί για τα βήματα της απόλυτα νόμιμης διαδικασίας της, ώστε μελλοντικά να δώσει μία δεύτερη ευκαιρία ζωής σε μία αδέσποτη γάτα!

Στο «All About Cats 2019» υποστηρίζουμε έμπρακτα το έργο των ζωοφιλικών σωματείων, μιας και αποτελεί ισχυρή πεποίθησή μας ότι η υιοθεσία ενός αδέσποτου ζώου είναι πράξη πολιτισμού, που προάγει τη βελτίωση του επιπέδου ζωής του από τη μια και από την άλλη χαρίζει στον κηδεμόνα του συναισθήματα θετικά πρωτόγνωρα η αίσθηση ότι έσωσε μία ψυχή που ζούσε χωρίς αγάπη!

Συμμετέχουν οι παρακάτω φιλοζωικές οργανώσεις:

Αναγνωρισμένο φιλοζωικό σωματείο από το 1997. Κάθε χρόνο περιθάλπει, σιτίζει, εμβολιάζει, στειρώνει και προωθεί για υιοθεσία περίπου 200 αδέσποτα ζώα, τα οποία και προωθεί, κυρίως μέσω του Τύπου για υιοθεσία. Είναι σωματείο μη κερδοσκοπικό και βασίζει τη λειτουργία του στις εισφορές των μελών του και στις εισφορές τρίτων. Όνειρο του σωματείου μας… «Ένα σπίτι και μία οικογένεια για κάθε αδέσποτο».

Ποιοί είμαστε: ξεκινάμε ως μια παρέα εθελοντών με εμπειρία, αγάπη και σεβασμό στα ζώα και τα δικαιώματα τους, μέσα στο αστικό περιβάλλον. Είμαστε οι γείτονες, οι συνάδελφοι, άνθρωποι της διπλανής πόρτας που έχουμε τα μάτια μας και τα αυτιά μας λίγο πιο ανοιχτά στο ζήτημα των αδέσποτων ζώων.

Τι δεν είμαστε: δεν είμαστε σωματείο που αποτελείται από υπαλλήλους, αλλά από εθελοντές. Δεν έχουμε καταφύγια και χώρους στέγασης/φιλοξενίας ζώων. Για εμάς, ο χώρος του σπιτιού μας είναι ο χώρος που προσπαθούμε να βοηθήσουμε τα έκτακτα περιστατικά που προκύπτουν.

Tον Ιούνιο του 2009 ξεκίνησε μια προσπάθεια ελέγχου του πληθυσμού των γατιών που ζούσαν στο πάρκο του Φλοίσβου, στο Παλαιό Φάληρο. Κυρίως με διάθεση να βοηθήσουμε αυτά τα ζώα, η προσπάθεια έγινε συστηματική, έγινε καθημερινότητα για εμάς. Ώρες ατελείωτες, με συνθήκες ζέστης, με συνθήκες κρύου, με συνθήκες βροχής, ήμασταν πάντα εκεί στο ραντεβού μας.
Οι Γάτες του Φλοίσβου μας πλημμύρισαν από αισθήματα θλίψης, χαράς, στεναχώριας, άγχους, εναλλασσόμενα συναισθήματα. Με τη βοήθεια πραγματικών φιλόζωων, καταφέραμε να επεκτείνουμε αυτή τη προσπάθεια και σε άλλες περιοχές, προσφέροντας στα αγαπημένα μας γατάκια ένα καλύτερο μέλλον.