ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΟΜΙΛΗΤΩΝ

Βορρίσης Μανώλης
Κτηνίατρος Α.Π.Θ.

Αποφοίτησε από την Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ το 1999. Εργάστηκε σε κλινική δεύτερης γνώμης στην Αθήνα επί πενταετία (2001-2015) και κατόπι το 2016 για το Beaumont Animal Hospital του RVC του Λονδίνου. Κατά την παραμονή του στην Αγγλία ήταν τακτικός επισκέπτης του Dogs Trust Harefield όπου ήρθε σε επαφή με αυτό που λέμε ‘φιλοζωική από άλλο πλανήτη’.
Εργάστηκε σε διάφορες κλινικές καλύπτοντας ανάγκες επειγόντων περιστατικών. Από το 2010 εργάζεται στη Σύρο και στην Κτηνιατρική Κλινική Κυκλάδων ενώ πρόσφατα ξεκίνησε να λειτουργεί ένα ιατρείο στην Τήνο. Είναι επιστημονικός υπεύθυνος της Animal Zone International και επισκέπτεται περιοδικά το νησί της Αμοργού για να συνδράμει στο έργο της εκεί φιλοζωικής. Τον ενδιαφέρει το αδέσποτο ζώο και η ευζωία του και ιδιαίτερα η γάτα που γνώρισε να υποφέρει στους δρόμους. Με ένα δίκτυο εθελοντών στήνουν τα «Γατοκαφέ της Σύρου», ώστε να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης του ζώου και να προάγουν την πολιτισμένη παρουσία του στις γειτονιές μας. «We live together!» Τον ενδιαφέρουν όλα τα θέματα παθολογίας και χειρουργικής της γάτας αλλά δίνει από το 2018 έμφαση στη σωστή διατροφή της και στον υπερθυρεοειδισμό αφού είναι ένα συχνό και σοβαρό νόσημα που ο κόσμος ακόμα και η κτηνιατρική κοινότητα αγνοεί.

Γραμματικάκης Δημήτριος

Επαγγελματίας εκπαιδευτής σκύλων

Επαγγελματίας μεταφορέας κατοικίδιων.

Πτυχιούχος θετικός εκπαιδευτής σκύλων, απόφοιτος Ακαδημίας Kynagon dog trainers,Θεσσαλονίκη.

Ιδιοκτήτης επιχείρησης Homefreetraining – Η απόλυτη θετική εκπαίδευση.

Ιδιοκτήτης PetdDriver – μεταφορές κατοικίδιων ζώων.

Seminars and courses for:
Animal behavior
Aggression behaviors
Mimitize dog methods
Clicker training methods

Υπεύθυνος εθελοντικής ομάδας Ζω.Ε.Σ (Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων)
Εθελοντής εκπαιδευτής σε φιλοζωικά σωματεία
Εθελοντής διασώστης σκύλων μικρού βαθμού.

Δενεζάκη Λιάνα
Συγγραφέας και εικονογράφος

Μέχρι σήμερα έχει γράψει 20 βιβλία ενώ έχει εικονογραφήσει περισσότερα από 250 για λογαριασμό πολλών εκδοτικών οίκων. Το 2009 τιμήθηκε με τον Έπαινο Προσχολικής και Πρώτης Σχολικής Ηλικίας του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου «Πηνελόπη Μαξίμου» για το βιβλίο της Ένας Γενναίος Σκύλος, ενώ το 2010 με το Βραβείο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου Μέσης Σχολικής Ηλικίας «Φάνης Αποστολίδου» για το βιβλίο Μαρδούκ!
Το τελευταίο της βιβλίο «Ο Μπαρτόλο με τα κόκκινα γυαλιά», εκδ. Κόκκινη Κλωστή Δεμένη μεταφράστηκε και κυκλοφόρησε όλο τον αραβικό κόσμο. Ανήκει στη συντακτική ομάδα του «Μαγικού Κόσμου», που το 2013 βραβεύτηκε ως το «Καλύτερο Ηλεκτρονικό Πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας» από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Είναι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς κι έχει πάρει μέρος σε εκθέσεις εικονογράφησης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Με τον Μάνο Κρόκο έχουν δημιουργήσει, επίσης, τις εκδόσεις Κίτρινο Πατίνι www.kitrinopatini.gr για να φιλοξενήσουν σειρά καρτών δημιουργικής αφήγησης για παιδιά, που έχουν εγκριθεί ως διδακτικό μέσο από το Υπουργείου Παιδείας της Κύπρου. Είναι επίσης επιστημονικός συνεργάτης του, εγκεκριμένου από το Υπουργείο Παιδείας, εκπαιδευτικού προγράμματος «Ζωο…φιλώντας, μαθήματα άδολης αγάπης» της ομάδας Ζω.Ε.Σ.

Δημάκος Βασίλης
Εκπαιδευόμενος κριτής FIFE

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Περιστέρι Αττικής. Είναι εκπαιδευόμενος κριτής μορφολογίας γάτας της FIFE στις κατηγορίες 3 & 4 . Έχει σπουδάσει οικονομικά και εργάζεται σε μια Ναυτιλιακή εταιρεία ως υπεύθυνος λογιστηρίου. Μιλάει άπταιστα Αγγλικά και Ιταλικά καθώς επίσης και πολύ καλά Ισπανικά. Είναι εκτροφέας γάτας από το 2008 και πιο συγκεκριμένα της φυλής SPHYNX.
Επίσης, είναι μέλος της ομοσπονδίας FNFR (FEDERATIA NATIONALA FELINOLIGICA ROMANA) και του club STARCATZ που είναι μέλη της FIFE (FEDERATION INTERNATIONALE FELINE). Τέλος, ο Βασίλης Δημάκος είναι πρώην μέλος του ΕΟΓ (Ελληνικός Όμιλος γάτας) και πρώην μέλος του Δ.Σ. του ΕΟΓ ο οποίος συμμετείχε ενεργά στην πραγματοποίηση 3 Διεθνών εκθέσεων στην χώρα μας στα 2 έτη της παραμονής του στον Όμιλο.

Δημητρουλάκου Πολυτίμη
Εκπαιδεύτρια σκύλων

Η αγάπη μου για τα ζώα ξεκίνησε από τα παιδικά μου χρόνια. Η ασχολία μου μαζί τους με οδήγησε στην σχολή εκπαιδευτών σκύλων National k9 school for dog trainers Ohio-USA όπου αποφοίτησα το 1999. Ασχολούμαι κυρίως με την προσχολική αγωγή κουταβιών, κοινωνικοποίηση, βοήθεια στην επίτευξη της καλύτερης δυνατής επικοινωνίας μεταξύ σκύλων με ιδιαιτερότητες με την οικογένειά τους, επίλυση προβλημάτων, υπακοή καθώς κ συμβουλευτικές συνεδριάσεις για όσους επιθυμούν να προσθέσουν ένα τετράποδο μέλος στην οικογένεια τους.

Καλεμτζάκη Έλλη
Κτηνίατρος

Η Έλλη Καλεμτζάκη έπειτα από 20 χρόνια εμπειρίας στο κτηνιατρικό marketing και τη διατροφή των μικρών ζώων, ίδρυσε τη δική της επιχείρηση ως κτηνιατρικός σύμβουλος, με στόχο να βοηθήσει τους κλινικούς κτηνιάτρους να έχουν μία πιο επιτυχημένη και κερδοφόρα επιχείρηση, περισσότερους και πιο ευχαριστημένους πελάτες και μεγαλύτερη ικανοποίηση από τη δουλειά τους. Η Έλλη είναι απόφοιτος της Κτηνιατρικής Σχολής ΑΠΘ και της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, Professional Coach, πιστοποιημένη από το International Coach Federation και Certified Practitioner Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού. Ζει και εργάζεται στην Πράγα τα τελευταία 6 χρόνια. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το www.vetconsultancy.com.

Κουλουμπής Xάρης
Κηδεμόνας γατών Νορβηγικού Δάσους & Ρωσικών Μπλέ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Περιστέρι Αττικής.
Εργάζεται σε μια μεγάλη εκτυπωτική εταιρεία σαν client service. Είναι εκτροφέας γάτας από το 2012 και πιο συγκεκριμένα της φυλής Russian Blue. Είναι μέλος της ομοσπονδίας FPL (FELIS POLONIA) και του club EKKR που είναι μέλη της FIFE (FEDERATION INTERNATIONALE FELINE) καθώς και πρώην μέλος του ΕΟΓ (Ελληνικός Όμιλος γάτας) και πρώην μέλος του Δ.Σ. του ΕΟΓ ο οποίος συμμετείχε ενεργά στην πραγματοποίηση 3 Διεθνών εκθέσεων στην χώρα μας στα 2 έτη της παραμονής του στον Όμιλο. Τέλος, έχει επιτελέσει αμέτρητες φορές βοηθός κριτή σε εκθέσεις και αυτό τον έχει βοηθήσει, ώστε να ξέρει πώς πρέπει να παρουσιάζεται το κάθε ζώο, ώστε να αναδειχθεί άρτια η ομορφιά του.

Μαντζιάρας Γιώργος Ι.
Κτηνίατρος

Ο Γιώργος Ι. Μαντζιάρας, αποφοίτησε από την Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) το 1997.
Από τον Οκτώβριο του 2003 έως τον Οκτώβριο του 2006, μετεκπαιδεύτηκε στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ). Το 2012 ορκίστηκε Διδάκτορας της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Ο Γιώργος έχει έντονη ερευνητική δραστηριότητα, έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε συνέδρια του εσωτερικού και (κυρίως) του εξωτερικού και έχει πλούσιο συγγραφικό έργο. Ιδιωτεύει από το 2003 και ασχολείται αποκλειστικά με την υπερηχοτομογραφία και την αναπαραγωγή των ζώων συντροφιάς.
Από το 2014 είναι ο πρώτος ειδικευόμενος Έλληνας Κτηνίατρος στην αναπαραγωγή μικρών ζώων, υπό την επίβλεψη του Ευρωπαϊκού Κολεγίου Αναπαραγωγής Ζώων (European College of Animal Reproduction, ECAR), με ερευνητικό αντικείμενο την υπερηχοτομογραφία στην αναπαραγωγή και στην παθολογία αναπαραγωγής.
Το 2016 εξελέγη στο διοικητικό συμβούλιο του European Veterinary Society of Small Animal Reproduction (EVSSAR). Από τον Ιούλιο του 2017 είναι πρόεδρος του EVSSAR.

Παπακωνσταντής Ιωάννης
Κτηνίατρος DVM, MRCVS

Απόφοιτος της Κτηνιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ., όπου παρέμεινε για μεταπτυχιακή εκπαίδευση στη Χειρουργική Κλινική, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αντιμετώπιση περιστατικών ιππιατρικής και χειρουργικής μαλακών ιστών. Υπηρέτησε ως εθελοντής κτηνίατρος στην Κλινική του Ιπποδρόμου στους Ολυμπιακούς Αγώνες Athens 2004 και στους αγώνες Special Olympics Athens 2011. Επί σειρά ετών εργάστηκε ως χειρουργός κτηνίατρος σε κλινικές στην Αθήνα και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι μέλος σε πολλές ελληνικές και ξένες επιστημονικές εταιρείες. Έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 100 συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε κάποια από αυτά ως ομιλητής, έχει 3 δημοσιεύσεις σε επιστημονικό περιοδικό, έχει συγγράψει εκατοντάδες κτηνιατρικά άρθρα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και δίνει συχνά κτηνιατρικές συμβουλές σε τηλεοπτικές εκπομπές. Εδώ και χρόνια μέσω του www.vethelp.eu, αυτός και οι συνεργάτες του προσφέρουν 24ωρη κτηνιατρική υποστήριξη στην Αττική. Επίσης, τον τελευταίο χρόνο, ασχολείται εντατικά με την κλινική διατροφή των κατοικίδιων ζώων και παρέχει κτηνιατρική υποστήριξη σε πολυεθνικές εταιρίες τροφίμων.
Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με την ιππασία, την ορειβασία, τη μαραθώνια κολύμβηση ανοικτής θαλάσσης, είναι εξειδικευμένος διασώστης – ναυαγοσώστης, απόφοιτος σχολών Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Πολεμικού Ναυτικού, Πολεμικής Αεροπορίας, ΕΚΑΒ Αθηνών. National Association of Emergency Medical Technicians, International Surf Lifesaving Association και αρκετών ιδιωτικών σχολών και λαμβάνει τακτικά μέρος σε αποστολές έρευνας και διάσωσης.

Παπαποστόλου Κατερίνα
Εκπαιδευτικός, Εκπαιδεύτρια σκύλων, Ιδρύτρια Ζω.Ε.Σ., Συγγραφέας

H Παπαποστόλου Κατερίνα γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ κατά τη διάρκεια των σπουδών της φοίτησε σε πολλά καλλιτεχνικά και θεατρικά εργαστήρια, κάνοντας παράλληλα και πολλά σεμινάρια θεατρικού παιχνιδιού στην εκπαίδευση αλλά και αρκετά περιβαλλοντικά. Έχει συμμετάσχει σε πανεπιστημιακά προγράμματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης. Στα Χανιά φοίτησε σε ιδιωτική σχολή Καλών Τεχνών και πήρε μέρος σε πολλές εκθέσεις κατασκευής μαριονεττών και κούκλων Θεάτρου, ενώ τότε ξεκίνησε και τα πρώτα εκπαιδευτικά περιβαλλοντικά προγράμματα στην τάξη της σχετικά με τη φιλοζωία τα οποία και συνεχίζει κάθε χρόνο μέχρι και σήμερα. Έχει κάνει μεταπτυχιακό στη «Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων». Τον Ιανουάριο του 2015 ίδρυσε την εθελοντική ομάδα ζωοφιλικών ενημερώσεων σε σχολεία, ιδρύματα και οργανισμούς τις «Ζω.Ε.Σ» και έχει συναντήσει μέχρι σήμερα παρέα με τους τρεις σκύλους της ομάδας πάνω από 250.000 παιδιά. Αρθρογραφεί σε πολλά ηλεκτρονικά site και έχει δική της στήλη στο περιοδικό «Κατοικίδια εν Δράσει» ενώ τον Νοέμβριο του 2017 εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο «Το Δώρο» από τις εκδόσεις Welldone. Το Μάιο του 2015 αποφοίτησε ως εκπαιδεύτρια σκύλων από την Ακαδημία Εκπαιδευτών Σκύλων «Kynagon Dog Trainers Academy», πιστοποιημένη και από τον ISAP. Σε συνεργασία με τη συγγραφέα- εικονογράφο Λιάνα Δενεζάκη διοργανώνει βιωματικά σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα, ενώ συμμετέχει ως ομιλήτρια σε ημερίδες και επιστημονικά συνέδρια.
Έχει εξειδικευτεί στην Ειδική Αγωγή ενώ έχει κάνει σπουδές συμβουλευτικής. Αυτή τη στιγμή κάνει σπουδές σχολικής ψυχολογίας, ενώ ολοκληρώνει τις σπουδές της στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ζωοθεραπείας ώστε να πιστοποιηθεί ως ζωοθεραπεύτρια, αλλά και η Διώνη ως σκύλος εκπαιδευτικής διαμεσολάβησης.

Σβανιάς Μιλτιάδης

Ονομάζομαι Σβανιάς Μιλτιάδης και αποφοίτησα από την κτηνιατρική σχολή του ΑΠΘ. Εργάζομαι ως ελεύθερος επαγγελματίας στο ιατρείο μου στη Πετρούπολη Αττικής από το 1996 με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην δερματολογία.Είμαι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Κτηνιατρικής Δερματολογικής Εταιρείας.Έχω συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια, σε κάποια από αυτά ως ομιλητής ή ως μέλος της οργανωτικής επιτροπής.Είμαι παντρεμένος με δύο παιδιά, την Πένυ που είναι φοιτήτρια στην κτηνιατρική και τον Κρίτωνα που είναι μαθητής στην τρίτη λυκείου.